Η Επιτυχία θέλει Τέχνη!

Στρατηγική επιτυχίας από εβδομαδιαία βάση
#1
–>Θέσε μια σταθερή στιγμή στην αρχή της εβδομάδας την οποία θα αφιερώσεις στην προετοιμασία σου. Την Κυριακή το απόγευμα ή την Δευτέρα το πρωί το αργότερο σε συμβουλεύω να έχεις καθαρή εικόνα του πλάνου της εβδομάδος σου.
–>Διαμόρφωσε το πρόγραμμα σου έτσι ώστε να περιέχει και κάτι το οποίο θα περιμένεις με ευχαρίστηση να συμβεί!
#2
–>Αποφασίσε ποια είναι η ευρύτερη αποστολή που θέλεις να δώσεις στην εβδομάδα σου έτσι ώστε να σε πάει ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία που επιθυμείς. Όταν έχεις καθαρά στο μυαλό σου την ευρύτερη αποστολή που έχει η εβδομάδα σου , θα αντλήσεις περισσότερη δύναμη τις δύσκολες ή τις βαρετές στιγμές στις οποίες η παρόρμηση να τα παρατήσεις θα είναι έντονη.
Πχ. Θέλεις αυτή την εβδομάδα να απελευθερωθείς από τα λογιστικά της περιόδου.
#3
–>Σημείωσε τα βήματα που χρειάζονται να γίνουν για να υλοποιήσεις την απόφαση σου.
–>Κάθε φορά που υλοποιείς ένα από αυτά διέγραψε το από τη λίστα σου. Αυτό μου δίνει μια αίσθηση μικρού κατορθώματος. Και μα δύναμη. Η οποία χτίζει σιγά σιγά το απόθεμα της δυνατής αυτοεικόνας μου.
#4
–>Σημείωσε αυτά που κατόρθωσες την προηγούμενη εβδομάδα! Με χαρτί και μολύβι.
–>Αν θέλεις να διαχωρίσεις τον εαυτό σου από εκείνους που τρέχουν μονίμως εξαντλημένοι και στο τέλος μένουν με την αίσθηση του ανικανοποίητου, και να μπεις στην ομάδα με τους νικητές για τους οποίους αναρωτιέσαι πως τα καταφέρνουν, τότε άλλαξε την νοοτροπία σου ανάλογα!!!
–>Η διαπίστωση και η συνειδητοποίηση της προόδου που κάνεις θα σου δώσει αυτοπεποίθηση να συνεχίσεις με δυναμισμό το επόμενο στάδιο των προσπαθειών σου. Επίσης, θα σου δείξει την μόνη και πραγματική αλήθεια. Ότι ήδη μπορείς να τα καταφέρεις!
#5
–> Θέσε τρεις με πέντε μικρούς στόχους την ημέρα. Γιατί να θέσεις στόχους; Γιατί…
Ιt’s kind of fun to do the impossible. Το είπε και ο Walt Disney!

–>Σημείωσε τους στόχους σου γραπτώς! Το μυαλό σου είναι για να παίρνει αποφάσεις, να ονειρεύεται και να σε υπηρετεί. Όχι για να αποθηκεύει λίστες με υποχρεώσεις. Θα χρησιμοποιούσες μια Posrse για να πας μέχρι το περίπτερο; Γιατί να κάνεις κάτι ανάλογο με το μυαλό σου;
#6
–>Προγραμμάτισε περισσότερο χρόνο από την αρχική σου εκτίμηση. Τα πάντα παίρνουν περισσότερο από αυτό που είχαμε υπολογίσει στην αρχή.
#7
–>ΦΑΕ ΤΟ ΒΑΤΡΑΧΟ ΣΟΥ…
Έρευνες έχουν δείξει ότι εκείνα που αναβάλλουμε δεν είναι εκείνα τα οποία δεν έχουμε χρόνο να κάνουμε. Είναι εκείνα τα οποία φοβόμαστε να αντιμετωπίσουμε (οι … βάτραχοι μας όπως τους αναφέρει ο Sith Godin, ένας από τους αγαπημένους μου συγγραφείς επιτυχίας).
Κατά συνέπεια, κάθε φορά που διεκπεραιώνουμε κάτι το οποίο αναβάλαμε συστηματικά, παίρνουμε πίσω τη δύναμη μας

#8
–>Πάρε πίσω τη συγκέντρωση σου.
2,1 ώρες την ημέρα (ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ!!!) χάνονται συνήθως σε πράγματα τα οποία καταφέρνουν να μας αποσπάσουν την προσοχή.
Κάθε φορά που διασπάται η προσοχή μας προσπαθούμε να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί ενώ παράλληλα δεν καταφέρνουμε να ολοκληρώσουμε κανένα. Αυτό μας εξαντλεί και μας απογοητεύει μειώνοντας τα επίπεδα ενέργειας μας.
#9
Όλοι τα καταφέρνουν καλύτερα με λίγη βοήθεια. Ρώτησε τον εαυτό σου:
–.Ποιον μπορώ να βοηθήσω να επιτύχει τους στόχους του;
–> Ποιος μπορεί να με βοηθήσει να επιτύχω τους δικούς μου στόχους; Τους επαγγελματικούς σου στόχους αλλά και τους προσωπικούς; Ο κάθε ένας είναι ειδικός στον τομέα του. Επιστράτευσε στις υπηρεσίες σου τους ειδικούς για να σε πάνε εκεί που επιθυμείς. Η επιτυχία θέλει ομάδα!
#10
Τέλος βγάλε από το μπαούλο την φαντασία σου. Είναι πανίσχυρο εργαλείο! Γιατί νομίζεις στην έκανε δώρο ο μεγαλοδύναμος; 😉
–>Αναρωτήσου: Αν το 2014 ήταν ταινία, τι τίτλο θα επιθυμούσες να έχει;
–>Τι μουσική υπόκρουση;
–> Εγώ σαν πρωταγωνιστής ή πρωταγωνίστρια τι χαρακτηριστικά θα χρειαζόταν να έχω; Τι συμπεριφορά;
–>Ποια θα ήταν τα λόγια με τα οποία θα μιλούσα στους άλλους; Και στον εαυτό μου;
Και τώρα
φτάσαμε στο τέλος… της αρχής. Έχεις όλα τα εφόδια. Μπορείς να ξεκινήσεις το… «γύρισμα»!!!

Instead of “I don’t have enough time” try “ I don’t have a mind frame that works”.

Με εκτίμηση,

Ελίνα Γιαχαλή